torsdag 31 december 2009

Makoto Aida (The Black Room)


I av dem flesta ansedd kvalitetslös rymd "endless hurrying of materials" etc så placerar Makoto Aida två objekt med oklar bakgrund men
med ett jakande raison d`etre, ett stort ÄR av okänd intelligens., ett organiskt och ett till synes o-organiskt föremål , en skit och en kniv, saker av det enklare slaget, med endast stjärnorna som hjälpkoordinater för att orimligen kunna uttyda dess hastighet, räckvidd eller massa. Skuggsidan till 2001s embryo och monolit?
Aida är smart som placerar sakerna i rymden "det tomma intet" det moderna högaltaret där saliven ringlar ut och hopar sig från scientisthjonens mungipor, dyrkandet av
den "fantastiska meningslösheten", där har vi sannerligen ett nutida sakralt rum värt mödan att besudla på riktigt, alltså långt från "pisschrist", "ecce homo" och liknande taffata provokationer, och Aida utgör ett fint vändkors med sitt monumentala, ko(s)miska, destruktion och svineri.

......En dagdröm värt tankemödan vore att se chansmötet mellan våran seborré angripne rymdhjälte Flugelsang (eller vilken humanist som helst egentligen)
och dessa två, så hoppas, kan vi hoppas att han vid nästa tur stöter på en
ljusår lång rymdskit med ett lika långt tillhörande namn från entiteten som sket ut den ,kniven går förstås lika bra.
för i rymden som du vet
Krister.......

















(bilderna massakerades något av scannern tyvärr)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar